POLAZAK DETETA U ŠKOLU

15.05.2018

Često se kaže da je polazak u školu jedna od najznačajnijih prekretnica u životu deteta. A šta je u tome, zapravo, ’’zastrašujuće’’ i značajno? Dete je, uglavnom, relativno nesvesno toga šta će se tačno promeniti od 1. septembra i raduje se toj promeni. Roditelji, sa druge strane, imaju odgovornost za pripremu deteta, usklađivanje porodične dinamike, pripremu dokumenata i prolazak kroz proceduru upisa što, neretko, stvara tenziju koja nekada može da preraste i u veliku zabrinutost. Šta činiti?

Više

Antistres roditeljstvo

19.03.2018

Hajde da zamenimo stresno roditeljstvo ulogom zadovoljnog, opuštenog roditelja. Seminar će se održati 14. aprila od 10 do 16 časova u OŠ "Tvrđava". Prijavljivanje na...

Više

PROJEKTNA NASTAVA U SLUŽBI PRIMENJIVOG ZNANJA

15.03.2018

U projektnoj nastavi povezuje se poznato i nepoznato, uči se primenjivanjem znanja i pomoću primera, kao i kombinovanjem logičkog i stvaralačkog mišljenja. Mi, u školi „Tvrđava“, kroz projektnu nastavu đake učimo da se posvećuju onom što rade, upoznaju sebe i druge i osposobljavaju za timski rad, što je preduslov za uspešan život i rad.

Više

Potrebno vam je više informacija?

Zakažite posetu Ocekujemo vas