Septembar

24.07.2019

Treću godinu za redom, ispred naše škole 1.9. održana je razmena knjiga u okviru Gradić festa.

Novim đacima dobrodošlicu smo priredili 2.9.

Na prvom času istorije, učenici 6, 7 i 8 razreda su se podsetili gradiva iz prethodnih razreda pomoću "Escape classroom" igre. Cilj je bio stići do ključa koji otključava učionicu pomoću zadataka i pitanja na koja su morali tačno da odgovore kako bi prešli na naredni korak. Učenici su se zabavili, ali i obnovili svoje znanje.

Kreativna radionica i izložba "Čitamo i pišemo sa Anom Frank" stigla je u Novi Sad. Učenici osmog razreda požurili su da se još bolje upoznaju sa likom i delom ove neverovatne devojčice. Nakon uvodnog dela, učenici su pogledali kratki film, a zatim i izložbu koja im je proširila znanja u vezi sa "Dnevnikom Ane Frank" i istorijskim prilikama tog vremena.

Za ljudski rod nema ništa prirodnije od govora, a za naše đake ništa prirodnije od zajedničkog časa srpskog jezika i biologije dok obrađujemo ovu temu. Šta je glas i kako nastaje, učili su naši šestaci, a kroz igru utvrdili redosled organa u govornom aparatu pri izgovaranju glasova i reči.

U sredu, 26. septembra, Centar za jezike Filozofskog fakulteta u Novom Sadu organizovao je Evropski dan jezika ispred Filozofskog fakulteta. U « Ulici jezika » smo posetili interaktivne štandove i učestvovali u jezičkim kvizovima i takmičenjima. Pa čak smo dali i izjavu za televiziju 😀.

Ni ove godine nismo propustili Noć istraživača :) 28.9.

Usavršavanje je bitan deo rada svakog nastavnika. Mi radimo na sebi - obuka za "Mind Up", 29.9.

Potrebno vam je više informacija?

Zakažite posetu Ocekujemo vas