RAZMENA KNJIGA NA GRADIĆ FESTU

25.08.2017

Tradicionalna razmena dečjih knjiga koju organizuje OŠ "Tvrđava" će se održati u subotu i nedelju (2. i 3. septembra) od 17 do 20 časova, tokom festivala Gradić fest, u našoj školi, u Štrosmajerovoj 8 u Petrovaradinu.

Tom prilikom ćete biti u prilici da dečje pročitane knjige zamenite nekim drugim.

Osvežite svoju kućnu biblioteku. Povedite decu i obavezno ponesite već pročitane dečje knjige, koje možete zameniti za neke druge.

Učestvovanje u razmeni je besplatno.

Ponesite knjige i dobrodošli. 

Fotografije sa prošlogodišnje razmene u Podgrađu možete videti OVDE

BESPLATNA RADIONICA ZA DECU

Cinema City internacionalni filmski festival je i ove godine sa dugogodišnjim partnerom – udruženjem Filmkultura - pripremio besplatni edukativni program za naše najmlađe sugrađane! Pozivamo učenike viših razreda osnovnih škola (10-15 godina) da se prijave na filmske radionice „Mali film” koje će se održati u subotu, 2. septembra od 10 do 17 časova u Privatnoj osnovnoj školi Tvrđava u Štrosmajerovoj ulici br. 8 u Petrovaradinu.

Prijave za radionicu se mogu slati na mejl adresu office@cinemacity.org do 30. avgusta, a u mejlu je potrebno napisati ime deteta, uzrast i kontakt podatke roditelja – ime, telefon i mejl adresu. Ukupan predviđeni broj učesnika radionice je 10.

Prvi deo radionice će se održati u periodu od 10 do 13 časova. Od 13 do 14 časova je predviđena pauza za ručak u školi, dok će od 14 do 17 časova deca uz mentore imati priliku da snimaju na ulicama Gradića.

OPŠIRNIJE ->

O GRADIĆ FESTU

Od 1. do 3. septembra na ulicama Petrovaradinskog podgrađa održaće se GRADIĆ FEST. Gradić fest organizuju udruženi Cinema City, Festival uličnih svirača, Pop Up (Berberaj & Public P), Scenatoria, Suburbium, Fruškać, Happy Trash Production, Ugrip i AAaaa festival.

Ideja o udruživanju pojavila se prošle godine kada je Festival uličnih svirača uz slogan – Budimo Gradić, premešten u Podgrađe sa ciljem da probudi i oživi ovu zajednicu. Vizija o Podgrađu Petrovaradinske tvrđave kao uzbudljivom umetničkom i turističkom kvartu i prirodnom nastavku pešačke zone centra Novog Sada, postaće stvarnost tokom tri dana trajanja Gradić festa kada će se na ulicama udružiti muzika, film, umetnost i zabava.

Potrebno vam je više informacija?

Zakažite posetu Ocekujemo vas