TVRĐAVA U NARODNOJ SKUPŠTINI

19.11.2017

Priče o vršnjačkom nasilju na žalost pune medije sve češće. U Privatnoj osnovnoj školi “Tvrđava” se o ovoj temi vrlo otvoreno razgovara od samog početka rada jer smatramo da se ovaj problem mora rešavati uključivanjem cele porodice, nastavnika, i stručnih službi škole. Kada smo naišli na organizaciju koja ovom problemu pristupa na isti način, aktivno uključujući decu u njegovo rešavanje, nismo mnogo razmišljali već smo se priključili projektu “Deca u akciji! Odrasli i deca zajedno ka sigurnom i bezbrižnom detinjstvu”.

 

Ovaj projekat organizuju Prijatelji dece Srbije u saradnji sa UNICEF-om već nekoliko godina zajedno sa drugim aktivnostima koje imaju za cilj promovisanje prava dece i osvešćivanje javnosti o problemu vršnjačkog nasilja.

 

Projekat “Deca u akciji” podrazumeva različite radionice, razgovore i upitnike koji će odraslima, stručnjacima iz ove oblasti, pomoći da sagledaju dečju perspektivu o nasilju, a to je ono što je naša škola prepoznala kao ključno. Bez otkrivanja razloga, motiva i sagledavanja uticaja nasilja na decu ne možemo očekivati da ćemo doći do rešenja ovog sve prisutnijeg problema.

 

20. novembra 2017. Godine, povodom obeležavanja Svetskog dana deteta deca iz osnovnih škola iz cele Srbije učestvovaće u Dečjoj sednici u Narodnoj skupštini zajedno sa poslanicima, članovima Odbora za prava deteta. Prisutna deca i predstavnici stručne javnosti imaće mogućnost da aktivno učestvuju u pripremi nove strategije zaštite dece od nasilja, da daju svoje viđenje problema vršnjačkog nasilja i predloge kako ga sprečiti.

 

Naša škola ima tu čast da je predstavlja čak 11 učenika od petog do osmog razreda, a naša učenica osmog razreda biće jedna od predsedavajućih.

Potrebno vam je više informacija?

Zakažite posetu Ocekujemo vas