AKTIVNO SLUŠANJE U RAZGOVORU SA DECOM

19.07.2018

Aktivno slušanje je višestruko korisno za sve učesnike u komunikaciji. Ono nam omogućava da izbegnemo konflikt, da jasnije sagledamo problem, da sagovorniku pokažemo da nam je stalo i što je najvažnije da zajednički izgradimo odnos zasnovan na poverenju.

Više

ŠTA IZABRANI SPORT ZNAČI ZA DECU

25.06.2018

Iako dete i roditelj mogu u početku da „lutaju” sa odabirom odgovarajućeg sporta, to zasigurno ne znači da su bespotrebno trošili vreme i energiju. Naprotiv, kada ode na prvi trening i zaigra se sa drugarima iz ekipe, dete započinje proces osamostaljivanja i socijalizacije koji će biti od ključnog značaja za razvoj ličnosti i usvajanje sopstvenog sistema vrednosti.

Više

POLAZAK DETETA U ŠKOLU

15.05.2018

Često se kaže da je polazak u školu jedna od najznačajnijih prekretnica u životu deteta. A šta je u tome, zapravo, ’’zastrašujuće’’ i značajno? Dete je, uglavnom, relativno nesvesno toga šta će se tačno promeniti od 1. septembra i raduje se toj promeni. Roditelji, sa druge strane, imaju odgovornost za pripremu deteta, usklađivanje porodične dinamike, pripremu dokumenata i prolazak kroz proceduru upisa što, neretko, stvara tenziju koja nekada može da preraste i u veliku zabrinutost. Šta činiti?

Više

Antistres roditeljstvo

19.03.2018

Hajde da zamenimo stresno roditeljstvo ulogom zadovoljnog, opuštenog roditelja. Seminar će se održati 14. aprila od 10 do 16 časova u OŠ "Tvrđava". Prijavljivanje na...

Više

PROJEKTNA NASTAVA U SLUŽBI PRIMENJIVOG ZNANJA

15.03.2018

U projektnoj nastavi povezuje se poznato i nepoznato, uči se primenjivanjem znanja i pomoću primera, kao i kombinovanjem logičkog i stvaralačkog mišljenja. Mi, u školi „Tvrđava“, kroz projektnu nastavu đake učimo da se posvećuju onom što rade, upoznaju sebe i druge i osposobljavaju za timski rad, što je preduslov za uspešan život i rad.

Više

Pomozite detetu u odabiru srednje škole

20.02.2018

Da se podsetimo, vašem adolescentu je sada važno da ga saslušate, uvažite njegovo mišljenje, ali upamtite da to nikako ne znači da ste se i složili. Najveći test za vas će biti da uvažite razmišljanje adolescanta baš onda kada vam je jasno da u logici razmišljanja nešto ne štima i da upravo “to“ nikako niste želeli da čujete.

Više

Kako pomoći adolescentu da bude što pripremljeniji za polaganje male mature?

20.02.2018

Sam proces pripremanja za malu maturu zapravo je počeo mnogo ranije, tj. onog momenta kada je dete krenulo u školu, prolazeći kroz različite faze učenja i provere znanja.

Više

Kako preživeti upis u srednju školu?

07.02.2018

Pre bilo kakve vaše roditeljske pripreme i učešća u ovoj fazi adolescentovog razvoja, neophodno je da smirite i ne paničite. Dobre vesti su da su milioni roditelja i dece kroz ove ili slične faze uspešno prošli i preživeli☺, i upravo kroz svoja i tuđa iskustva i greške naučili puno toga što i vama može biti korisno.

Više

Moderna lektira – da li takvo nešto zaista postoji?

01.12.2017

U cilju promovisanja pisane reči među školarcima ne bi trebalo da se bojimo zabavnih knjiga, stripova, i treba da ih nudimo deci, ne strepeći od toga da će se čitanjem takvih sadržaja deca zaglupeti i da neće ozbiljno shvatati književnost.

Više

EVO ZAŠTO MODERNI TIP OBRAZOVANJA NEMA CENU

25.08.2017

Kada vidite na koji način učenici stiču znanja, radne navike, modele lepog ponašanja, onda shvatite da je baš to ono što ste želeli za svoje dete. Deca su uključena u sve, održavanje higijene škole, postavljanje i rasklanjanje iza sebe, uređivanje radnog prostora i prostora za odmor i uživanje.

Više

Potrebno vam je više informacija?

Zakažite posetu Ocekujemo vas