AKTIVNO SLUŠANJE U RAZGOVORU SA DECOM

19.07.2018

Aktivno slušanje je višestruko korisno za sve učesnike u komunikaciji. Ono nam omogućava da izbegnemo konflikt, da jasnije sagledamo problem, da sagovorniku pokažemo da nam je stalo i što je najvažnije da zajednički izgradimo odnos zasnovan na poverenju.

Više

ŠTA IZABRANI SPORT ZNAČI ZA DECU

25.06.2018

Iako dete i roditelj mogu u početku da „lutaju” sa odabirom odgovarajućeg sporta, to zasigurno ne znači da su bespotrebno trošili vreme i energiju. Naprotiv, kada ode na prvi trening i zaigra se sa drugarima iz ekipe, dete započinje proces osamostaljivanja i socijalizacije koji će biti od ključnog značaja za razvoj ličnosti i usvajanje sopstvenog sistema vrednosti.

Više

POLAZAK DETETA U ŠKOLU

15.05.2018

Često se kaže da je polazak u školu jedna od najznačajnijih prekretnica u životu deteta. A šta je u tome, zapravo, ’’zastrašujuće’’ i značajno? Dete je, uglavnom, relativno nesvesno toga šta će se tačno promeniti od 1. septembra i raduje se toj promeni. Roditelji, sa druge strane, imaju odgovornost za pripremu deteta, usklađivanje porodične dinamike, pripremu dokumenata i prolazak kroz proceduru upisa što, neretko, stvara tenziju koja nekada može da preraste i u veliku zabrinutost. Šta činiti?

Više

Potrebno vam je više informacija?

Zakažite posetu Ocekujemo vas