INTERAKTIVNI SISTEMI ZA UČENJE

23.04.2015

OŠ "Tvrđava" u svoj program uvodi nove sisteme učenja, kao što su mentalna aritmetika, interaktivni bukvar i interaktivna matematika.

Interaktivni bukvar

Interaktivni Bukvar je izuzetno inovativan i zabavan sistem za učenje maternjeg jezika, zasnovan na naučnom metodu i namenjen deci osnovnoškolskog uzrasta. Kombinuje igroliku aplikaciju i uređaje osetljive na dodir kako bi se deca upoznala sa slovima azbuke i lakše ih zapamtila. Pozadinski sistem prikuplja i analizira podatke i daje uvid u napredak svakog deteta. Sistem je podržan od strane Ministarstva Obrazovanja, Nauke i Tehnolškog Razvoja Republike Srbije, koje je odobrilo pilot projekat i formalno testiranje na terenu.

Interaktivni bukvar

Kombinuje igroliku aplikaciju i uređaje osetljive na dodir kako bi se deca upoznala sa slovima azbuke i lakše ih zapamtila.

 

Interaktivna matematika

Interaktivna matematika je omiljeni sistem za učenje matematike među decom osnovnoškolskog uzrasta. Omogućava svakom detetu da percipira i učini matematiku razumljivom, praktičnom i zabavnom. Učenje matematike koji kombinuje igroliku aplikaciju sa simulacijom fizike stvarnog sveta i uređajima osetljivim na dodir, kako bi apstraktne matematičke koncepte učinio razumljivim i zanimljivim deci.

Interaktivni metodi za učenje

Pozadinski sistem prikuplja i analizira podatke i daje uvid u napredak svakog deteta.

 

Mentalna aritmetika SuanPan

Mentalna aritmetika SuanPan je vid izvođenja osnovnih matematičkih operacija isključivo mentalnim putem - bez olovke, digitrona ili bilo kakvih pomagala. Kroz igru i zabavu, dete uči da izvodi matematičke operacije bez greške. Pored toga, razvijanjem brojnih veština kao što su slušanje, opažanje i maksimalna koncentracija dete stiče vrhunsko samopouzdanje i dostići izuzetan nivo mentalnog razvoja.

Uvođenje mentalne aritmetike u vannastavni program naše škole omogućeno je saradnjom sa centrom Ingenicus iz Novog Sada.

Mentalna aritmetika SuanPan

Razvijanjem brojnih veština kao što su slušanje, opažanje i maksimalna koncentracija dete stiče vrhunsko samopouzdanje i dostići izuzetan nivo mentalnog razvoja.

 

 

Potrebno vam je više informacija?

Zakažite posetu Ocekujemo vas